Què és un Bany de Bosc?

Una passejada llarga i calmada per un bosc, on caminarem silenciosament i a poc a poc, escoltant els cants d’ocells, la brisa entre el brancatge, sentint l’olor de terra humida i embadalint-nos amb la llum del sol que es filtra entre les fulles. M’agrada portar al bosc grups reduïts i oferir un guiatge des de la sensibilitat i l’empatia, per a facilitar experiències de benestar, pau, tranquil·litat i connexió interior amb la natura.

Banys de bosc Catalunya Garrotxa. Banys de bosc naturals. Beneficis dels banys de bosc. Rituals de banys de bosc. Experiència de banys de bosc. Propietats delsbanys de bosc. Teràpies amb banys de bosc. Tractaments de benestar amb banys de bosc. Destins banys de bosc

Beneficis

El banys de bosc és una experiència creada al Japó (on es coneix amb el nom de shinrin-yoku) seguint el mètode científic, i que ha demostrat els seus beneficis per en centenars d’estudis acadèmics, especialment en el cap de la salut, tant física com mental, social i espiritual de les persones.

Els banys de bosc són un element de benestar, salut integral i cohesió de grup per persones, famílies, entitats i empreses. Són un element terapèutic per a col·lectius vulnerables o amb malalties cròniques. I són també un catalitzador de vincle amb el territori, transformació social i consciència vers l’emergència climàtica.

Salut física

  • Aporta vitalitat i energia
  • Redueix l’estrès i augmenta la relaxació
  • Millora del sistema cardiovascular i immunitari

Salut psicològica

  • Millora les funcions cognitives
  • Augmenta la qualitat del son
  • Aporta emocions positives i benestar integral

Espiritualitat i entorn

  • Augmenta la connexió amb el nostre interior
  • Enforteix els vincles comunitaris
  • Propicia sentir-nos part del territori i de la natura

Sóc la Mariona

La natura és per a mi una font inesgotable de nutrició interior i sempre em retorna a mi mateixa. I considero que tot això és un tresor que pot ajudar a persones que sentin l’anhel de retornar a casa, a la natura.

Per això vaig estudiar un postgrau en Significats i valors espirituals de la natura i més tard vaig obtenir la certificació professional de Guia de boscos terapèutics a la mateixa universitat.

Des de llavors he acompanyat moltes persones i grups en el seu retrobament íntim amb el bosc, creant espais segurs, de calidesa i sensibilitat, on meravellar-nos juntes i reconnectar amb la nostra interioritat i amb la natura que som.

Mariona Aragay Banys de bosc

Serveis

T’acompanyo al bosc per potenciar la teva salut, o augmentar la teva connexió interior i amb la natura enfortir el vincle i cohesió de grup per a entitats, col·lectius i empreses. Caminarem a poc a poc i amb calma, contemplant juntes dels infinits tons del verd i la força de la natura.

Banys de bosc per a persones individuals, grups i famílies

Per a particulars, parelles, grups i famíles

Per a col·lectius vulnerables

Banys de bosc per a entitats i empreses

Per a entitats i empreses

Banys de bosc per a Retirs i espais terapèutics

Retirs i espais terapèutics

Banys de bosc Catalunya Garrotxa. Banys de bosc naturals. Beneficis dels banys de bosc. Rituals de banys de bosc. Experiència de banys de bosc. Propietats delsbanys de bosc. Teràpies amb banys de bosc. Tractaments de benestar amb banys de bosc. Destins banys de bosc

La terra és la meva escola,
i els meus mestres el cel,
els núvols, el sol i la lluna.”

Bernat de Claravall (segle XI)